Beschermd: Kwaliteitskalender | 2024

Januari | De zorg van morgen

Hoe Dan?
Die dankbare blik. Dat gevoel dat jij écht iets voor een ander betekent. Je hebt een prachtig vak in misschien wel de állermooiste sector. Maar tegelijkertijd is het keihard werken en maak je je ook zorgen. De vraag naar zorg stijgt, maar het aantal collega’s niet. Wat heeft de zorg nodig? Wat heb jij nodig?

Het doel van de landelijke campagne Hoe Dan? is om het gesprek aan te gaan over de zorg van morgen. Jouw kennis en ervaring zijn namelijk heel veel waard! Samen kunnen we tot mooie ideeën, belangrijke discussies en oplossingen komen. Daarom heeft Hoe Dan? mooie tools ontwikkelt om het gesprek aan te gaan! 
Wat zijn jouw ideeën over de toekomst van de zorg?

Kletspotten, scheurkalenders en gesprekskaarten 
Op elke PGVZ-locatie ligt er een Hoe Dan? tool om jullie te helpen het gesprek aan te gaan over de zorg van morgen. Zo kun je aan de slag gaan met een kletspot, scheurkalender of gesprekskaarten waar allemaal kaartjes in zitten met interessante stellingen, vragen en onderwerpen.

Hoe pak je dit dan aan? Als het goed is, heeft elk team een aandachtsvelder voor Hoe Dan?. De aandachtsvelder zorgt ervoor dat er tijdens elke teamvergadering aandacht wordt besteed aan Hoe Dan?. Dit kan bijvoorbeeld door elke vergadering in een kwartier een paar kaartjes te bespreken. 

Hieronder stellingen en vragen om jullie op weg te helpen!

Goeie vraag!
Nou vertel maar, wat heeft de zorg van morgen volgens jou nodig? En de zorg van vandaag?

Stelling
Zorgtechnologie is een zegen voor ons vak.
Eens of oneens?

Goeie vraag!
Administratie, pure ballast? Of vind je het misschien ergens (ook) fijn dat alles zorgvuldig wordt geregistreerd?

Goeie vraag!
Waar zou jij een compliment voor moeten krijgen?

Wij zijn benieuwd wat jullie uitkomsten en ideeën zijn en daarom willen we de aandachtsvelders vragen om (na elke teamvergadering) hier kleine verslagjes van te maken en te mailen naar communicatie@pgvz.nl

Wat hebben jullie besproken en wat is hier uitgekomen?

Rond de dag van de zorg willen we hier een vervolg aan geven.

https://hoedan.nl/hoe-dan/