Coördinerend Wijkverpleegkundige

Willeke

“Als Coördinerend Wijkverpleegkundige kan ik door mijn ervaring mijn collega’s goed coachen en ondersteunen”

In 2018 is Willeke vanuit Friesland naar Kampen verhuisd.
Eerst is ze als Wijkverpleegkundige in een verzorgingstehuis aan de slag gegaan. Omdat ze eerder al in de thuiszorg werkzaam was begon ze dit toch te missen. “In de thuiszorg kom je bij verschillende mensen over de vloer”, vertelt Willeke. Ze is aan de slag gegaan als Coördinerend Wijkverpleegkundige bij PGVZ.

“Nu vervul ik ook een meer coachende rol voor mijn collega’s”. Willeke heeft in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de wijkzorg en kan zo haar collega’s goed helpen in verschillende situaties.

In de teams van Zwolle en Kampen heeft ze naast coördinerende taken ook ondersteunende taken. Willeke houdt zich onder andere bezig met sollicitatie- en arbeidsvoorwaardengesprekken, nieuwe collega’s begeleiden, gesprekken voeren, sparren met en coachen van collega’s. “Ik vind het erg fijn dat ik in overleg met PGVZ een coachende functie kan uitoefenen. Zo kan ik mijn collega’s in hun kracht zetten en dit komt de zorg voor onze zorgvragers ten goede. Daarnaast geeft het extra uitdaging in mijn werk.”

Ook buiten haar eigen discipline wijkverpleging is Willeke erg actief. Ze heeft veel contact met de andere takken binnen PGVZ (Ambulante begeleiding, Casemanagers Dementie, Huishoudelijke Hulp & HanzeHulp). Ook is ze aangesloten bij diverse netwerken, zoals het Palliatieve Netwerk.

“Al met al is het een hele veelzijdige functie! PGVZ is een fijne platte organisatie met korte lijntjes, daardoor kunnen wij veel voor cliënten betekenen.”