Wendy verhalen van collega's
Huishoudelijk medewerker

Wendy

Dankbaar werk bij verschillende zorgvragers. Wendy gaat van huis naar huis als huishoudelijk medewerker. “Het is zoveel meer dan schoonmaken bij mensen thuis.”

Dankbaar werk bij verschillende zorgvragers. Wendy gaat van huis naar huis als huishoudelijk medewerker. Ze maakt schoon bij mensen die dat, om wat voor reden dan ook, zelf niet meer kunnen. Een saaie baan? Nee! “Het is zoveel meer dan schoonmaken bij mensen thuis.”

“Ik heb bij een koeriersbedrijf gewerkt en werkte vooral ’s nachts. Dit werd mij te zwaar en via een vriendin van mij ben ik bij PGVZ terecht gekomen. Ik werk hier nu 2 jaar als huishoudelijk medewerker en dat bevalt me super goed!”

Hoe een werkdag eruit ziet voor Wendy? “Ik ga naar de zorgvrager en dan maken we eerst altijd even een praatje. Naarmate je langer bij een zorgvrager komt, wordt dat contact steeds leuker. Je krijgt écht een band met ze. Dat vind ik erg leuk in dit werk. Na het praatje begin ik met mijn werkzaamheden bij de zorgvrager. De tijd gaat erg snel, je bent lekker bezig en voor je het weet is de werkdag voorbij.

Ik vind de werktijden van deze baan fijn. Maar de band die je met een zorgvrager opbouwt, is wat mij het meeste aanspreekt. Ik vind het fijn om mijn zorgvragers werk uit handen te nemen, ze zijn oprecht dankbaar en blij dat je er weer bent. Je maakt het verschil voor iemand. Het is zoveel meer dan schoonmaken. Je komt bij verschillende mensen thuis en aan het einde drinken we een kopje koffie.

Met de ene zorgvrager heb je natuurlijk een beter klik dan met de andere. Als ik niet meteen een klik voel, zie ik dat als een uitdaging. Maar over het algemeen zijn de mensen vriendelijk en dankbaar. Mijn zorgvragers zijn heel verschillend. Sommigen zijn echt al ouder, bijvoorbeeld rond de 90, dan neem ik ook een meer verzorgende rol aan. Dan kijk ik even hoe het met ze gaat en geef ik even wat te drinken. Je hebt dan ook een signalerende functie. Soms ben jij, als huishoudelijk medewerker, de enige die daar komt op een dag. Dan is het belangrijk dat je de zorgvrager een beetje in de gaten houdt. De jongste zorgvrager die ik heb is rond de 50. Die afwisseling maakt het leuk.

Waarom ik voor PGVZ heb gekozen als werkgever? Ik denk dat het bij PGVZ heel fijn is dat zorgvragers een vaste hulp hebben. Dat is zowel fijn voor ons als medewerker als voor de zorgvrager! Hierdoor kun je een fijne vertrouwensband opbouwen.”