Gastvrouw Huis Assendorp

Jeanet

“Wat ik zo leuk vind aan het werk zelf? Mensen zijn echt blij dat je er bent. Ik vind het heerlijk om een demente vrouw te laten zingen. We doen dan samen karaoke. Of wanneer iemand niet wil eten, diegene toch zover krijgen om wel te eten. Als iemand verdrietig is, gaan we even lekker samen wandelen.”

Ik ben begonnen in de huishouding. Dit vond ik mega leuk werk. Zo fijn om met oudere mensen om te gaan en ze blij te maken! Dat maakt het echt meer dan schoonmaken. Ik heb dit 20 jaar lang met heel veel plezier gedaan, maar op een gegeven moment kon ik dit fysiek niet meer. Toen ben ik terecht gekomen bij de receptie bij PGVZ, maar daar miste ik toch het contact met cliënten.

In Huis Assendorp kwam een nieuwe functie: die van gastvrouw. Dit is mij op het lijf geschreven en ik kon hier direct aan de slag. Ik werd echt met open armen ontvangen. Ze waren blij dat ik er was en ik voelde me echt gewaardeerd door mijn collega’s in de zorg. In het begin heb ik het even alleen gedaan, maar ik kreeg al snel 2 collega’s aan mijn zijde. We hebben zo’n fijne samenwerking. We zitten er vanaf het begin en we hebben samen de coronatijd doorstaan. Dit was echt een pittige tijd, waardoor we nu een hele goede band hebben.

Ook bij de collega’s van de zorg kan ik altijd terecht. Als ik wat naars meemaak, dan heb ik steun aan mijn collega’s. Ze denken met me mee.

Wat ik zo leuk vind aan het werk zelf? Mensen zijn echt blij dat je er bent. Ik vind het heerlijk om een demente vrouw te laten zingen. We doen dan samen karaoke. Of wanneer iemand niet wil eten, diegene toch zover krijgen om wel te eten. Als iemand verdrietig is, gaan we even lekker samen wandelen. Laatst zijn we met een bewoner naar haar geboortehuis gegaan. Dat kan heel fijn zijn voor iemand met dementie. Een andere bewoner was een beetje boos. Ik heb André Rieu opgezet en ik zei: ‘Kom we gaan samen walsen’. Ze werd weer helemaal vrolijk. Iemand écht gelukkig maken. Dat is mijn doel!

Naast dat ik activiteiten doe met de bewoners en het eten verzorg, heb ik ook contact met externen en organiseer ik dingen. Zo heb ik contact met de dominee van een kerk en dan regel ik bijvoorbeeld een kerstdienst of komen er kinderen vanuit de kerk spelletjes doen. We ondersteunen de zorg ook weleens en dat vind ik erg fijn om te kunnen doen.

Ik ga iedere dag met een voldaan gevoel naar huis!