vacature huishoudelijke hulp
Huishoudelijk medewerker

Mariska

“Zorgvragers zijn ook echt blij als je weer bent geweest. Alles is dan weer lekker schoon en daar doe je iemand echt een plezier mee. Sommigen kijken ook uit naar je gezelschap en dat voelt fijn. Het is erg dankbaar werk. Ze zijn blij dat je weer bent geweest en dat laten ze ook merken.”

Mariska werkt als huishoudelijk medewerker bij PGVZ. Op maandag maakt ze schoon bij mensen die dat zelf niet meer kunnen. De andere dagen werkt ze in een woonvorm waar mensen wonen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Hier maakt ze schoon, maar ondersteunt ze soms ook zorgvragers.

“Ik kom bij zorgvragers thuis en dan maak ik eerst even een praatje. Daarna ga ik mijn ding doen. Ik zorg ervoor dat alles weer fris en fruitig is voordat ik naar de volgende zorgvrager ga. Het is wel meer dan schoonmaken vind ik. Het mooiste aan het werk vind ik dat je zorgvrager ondersteunt en begeleidt in hun zelfredzaamheid. Je hebt ook een signalerende functie. Laatst was er iemand ziek en toen hebben we samen even de huisarts gebeld. Die kwam direct. De huisarts gaf aan dat het goed was dat ik aan de bel heb getrokken. Dat geeft me een dankbaar gevoel!

Zorgvragers zijn ook echt blij als je weer bent geweest. Alles is dan weer lekker schoon en daar doe je iemand echt een plezier mee. Sommigen kijken ook uit naar je gezelschap en dat voelt fijn. Het is erg dankbaar werk. Ze zijn blij dat je weer bent geweest en dat laten ze ook merken.

Ik werk 21 uur per week. Eén dag bij mensen thuis en de rest in een woonvorm. Hier werk ik binnen een team en dat werkt weer heel anders dan bij mensen thuis. Daarnaast is dit een hele andere doelgroep. Ik merk dat ik daar affiniteit mee heb en ik ben dan ook erg blij dat ik een opleiding aangeboden heb gekregen als Verzorgende IG!

Wat ik leuk vind aan PGVZ, is dat er korte lijntjes zijn. Als er wat is, kan ik makkelijk bij iemand terecht. Als ik jarig ben, krijg ik een verjaardagskaart. Binnenkort is er weer een uitje van de personeelsvereniging. Ik voel me echt thuis hier! Mijn collega’s zijn leuke mensen. Ze bieden mij doorgroeimogelijkheden. Het is best een grote organisatie, maar dat voelt niet zo. Ik ben wel iemand die overal naartoe gaat en betrokken en actief is. Dat helpt we mee.”