Vrijwilliger

Klazina

“Wat dit vrijwilligerswerk zo leuk maakt? De waardering. De mensen die ik heen en weer rijdt waarderen je echt en dat krijg je ook direct terug. Ze nemen mij zoals ik ben en ik hun ook.”

Klazina is één van de vrijwilligers die in de bus rijdt om deelnemers van en naar de dagbesteding te brengen.

‘Nadat ik door lichamelijke problemen al 4 jaar uit de maatschappij lag, was ik op zoek naar wat tijdverdrijf. Toevallig zag ik dit voorbij komen op Facebook en toen heb ik een berichtje gestuurd. Nu ben ik alweer bijna 3 jaar vrijwilliger en ik vind het hartstikke leuk!

Vroeger was ik koerier en bezorgde ik pakjes. Daarom sprak dit mij wel aan: rijden in een bus voor deelnemers van een dagbesteding. Ik maak er een sport van om de meest efficiënte route te bedenken.

Er is een planningslijst met alle chauffeurs en we hebben een Whatsapp-groep. Hierin overleggen we onderling over de planning als er iets aangepast moet worden. Ik heb veel contact met een paar van mijn collega vrijwilligers. Ik maak met iedereen een praatje!

Wat dit vrijwilligerswerk zo leuk maakt? De waardering. De mensen die ik heen en weer rijdt waarderen je echt en dat krijg je ook direct terug. Ze nemen mij zoals ik ben en ik hun ook. We schoppen veel lol samen en we nemen elkaar regelmatig in de maling. Soms moet je er ook even zijn voor iemand die zich wat minder goed voelt die dag. Het is fijn om iemand dan te kunnen helpen. Als je dit werk doet, moet je je open stellen. Dan krijg je er super veel voor terug.’