Julian vertelt als woonbegeleider
Woonbegeleider De Bogaard

Julian

“Op de Bogaard is er een mooie combi van verschillende niveaus. Dat is bijzonder voor een woongroep. Die afwisseling houdt mijn werk uitdagend.”

De reden dat ik dit vak en deze opleiding heb gekozen, is dat ik altijd al een zwak heb voor de mensen in onze samenleving die zorg of hulp nodig hebben. Ik heb een aantal stages gelopen en kwam erachter dat ik het werken op een woongroep het leukste vind. Waarom ik dat zo leuk vind? Omdat iedere dag anders is! Je doet echt van alles: medicatie aanreiken, persoonlijke verzorging, koken, spelletjes, begeleiden. Noem het maar op. Persoonlijk vind ik het begeleiden van een bewoner het leukste om te doen.

Op de Bogaard is er een mooie combi van verschillende niveaus. Dat is bijzonder voor een woongroep. Die afwisseling houdt mijn werk uitdagend.
Als mijn werkdag begint, ga ik me eerst even inlezen. Dan komen de bewoners thuis, drinken we een kopje thee met ze en bespreken we de dag. Vaak kook ik voor ze en daarna ga ik actief met ze bezig. We spelen spelletjes, gaan wandelen en we gamen.

Sommige bewoners moeten weleens aan mij wennen, omdat ik één van de weinige mannen ben in dit vak. Maar na een tijdje vinden ze het juist leuk, vooral de jongens. Ik werk nu al een tijd bij de Bogaard en ik heb echt een fijne band met de bewoners opgebouwd.