Ambulant begeleider

Isis

“Het werk kan soms best wel pittig en intensief zijn, maar je gaat echt voldaan weer weg. Als ik de deur uitloop, heb ik het gevoel dat ik wat heb kunnen betekenen voor de cliënt. Je ziet iemand echt groeien. Daarnaast merk ik dat mensen vaak erg dankbaar zijn dat je er bent.”

Isis is werkzaam als Ambulant Begeleider bij PGVZ. ‘Ik combineer dit met mijn andere baan als begeleider binnen een woonvorm. Deze combi is heel goed te doen en lekker afwisselend!

Als Ambulant Begeleider word ik vooral ingeschakeld bij jongvolwassenen. Dat vind ik erg leuk, omdat mijn opleiding Pedagogisch medewerker Jeugdzorg dan goed van pas komt.

Een werkdag is heel wisselend. Je doet echt van alles wat. Meestal begint mijn werkdag met een cliënt die ik begeleid op zijn werk. Door omstandigheden liep hij tegen bepaalde dingen aan. Ik ondersteun hem en zijn werkgever daarin en dit gaat nu veel beter! Het is mooi om te zien dat hier progressie in zit. Daarnaast ondersteun ik jongvolwassenen bij taken die bij hun leeftijd horen. Dit loopt uit een van leren koken en schoonmaken tot administratie en sociale vaardigheden. Ook ben ik achter de schermen bezig met het regelen van indicaties en voer ik gesprekken met de gemeente.

Het werk kan soms best wel pittig en intensief zijn, maar je gaat echt voldaan weer weg. Als ik de deur uitloop, heb ik het gevoel dat ik wat heb kunnen betekenen voor de cliënt. Je ziet iemand echt groeien. Daarnaast merk ik dat mensen vaak erg dankbaar zijn dat je er bent.

Ik werk hier doelgericht en dat vind ik heel fijn. Dat maakt het niet alleen voor mij inzichtelijk, maar ook voor de cliënt zelf. Je stelt die doelen vaak samen met de cliënt en soms rapporteer ik ook samen. Je kunt iemand dan echt betrekken in het proces. Binnen PGVZ werken we vraaggericht. Dat is wel bijzonder. Wij zijn heel erg bezig met wat de cliënt wil. Zij hebben zelf de regie. Dat komt ook doordat wij in hun thuissituatie komen.

PGVZ is heel erg bezig met de klik van beide kanten. Ze vinden het belangrijk dat de cliënt mij graag ontvangt, maar ook dat ik er graag heen ga. Ze houden rekening met mijn wensen en ik heb een grote inbreng in de uren die ik werk en wat voor soort casussen ik krijg. Er wordt gekeken naar wat er bij mij past.

Binnen het team sparren we regelmatig met elkaar. Het contact moet je wel een beetje zelf opzoeken, omdat iedereen natuurlijk individueel op locatie werkt, maar dat doen we wel. We delen ervaringen met elkaar en we doen leuke dingen, zoals wat drinken op het terras.’