verhaal van Christa
Huishoudelijk medewerker

Christa

“Wat het werk zo leuk maakt? Voor mij is dat vooral het begeleiden van en het werken met mensen. PGVZ is een hele prettige organisatie om bij te werken. De lijnen zijn kort.”

Ik werk al 20 jaar in de huishouding en ik vind het nog steeds leuk! Wat het werk zo leuk maakt? Voor mij is dat vooral het begeleiden van en het werken met mensen. Sommige mensen kunnen niet alles meer zelf, maar nog wel wat. Dan vind ik het leuk om dat stukje begeleiding te bieden om ervoor te zorgen dat het huis schoon is. Samen kijken we wat de zorgvrager nog wel kan en op welke manier. Het is meer dan alleen schoonmaken. Daarnaast vind ik het fijn dat je een signalerende functie hebt. Als je iets ziet wat niet helemaal in de haak is, dan check je dat even of dan bespreek je het met de zorgvrager. Op deze manier kun je echt iets betekenen in het leven van een zorgvrager.

Ook is het sociale aspect erg belangrijk. Mensen kunnen hun verhaal bij je kwijt. Ze vinden het vaak fijn om even een bakje koffie met je te doen en kijken daar echt naar uit.

PGVZ is een hele prettige organisatie om bij te werken. De lijnen zijn kort. Ik heb een tijdje in de ziektewet gezeten en toen mocht ik ondersteunen op het kantoor, zodat ik toch uitgedaagd werd. Dat vond ik erg fijn! Gelukkig kan ik nu ook weer lekker aan de slag bij mijn zorgvragers in de huishouding.