Milly
Wijkverpleegkundige | Team Kampen

Milly

“Die combinatie tussen kinderen, volwassenen en ouderen maakt het erg interessant, omdat hierdoor de ziektebeelden variëren. Door deze variatie leer je veel.”

Toen ik klaar was met mijn studie wilde ik graag werken in de kinderthuiszorg. Ik had hier en daar gesolliciteerd, maar ik kreeg telkens te horen dat ik eerst ervaring moest op doen in de wijk. Wat me bij PGVZ aansprak, is dat zij ook met kinderen werken. Dat was dus de gouden combinatie voor mij! Zo kon ik ervaring op doen in de wijk én met kinderen werken.

Die combinatie tussen kinderen, volwassenen en ouderen maakt het erg interessant, omdat hierdoor de ziektebeelden variëren. Door deze variatie leer je veel. Ik vind het heel fijn dat ik bij PGVZ de mogelijkheid krijg om mezelf te ontwikkelen. Ik kwam net uit de schoolbanken en kreeg een paar maand om er langzamerhand in te komen. Eerst kon ik de basis ontdekken en daarna overstappen naar de taken die je als wijkverpleegkundige hebt, zoals indiceren.

Wat vind ik dan zo leuk aan het werken in de thuiszorg? In de thuiszorg ben je heel gericht bezig met een zorgvraag. Je kijkt specifiek naar wat iemand nodig heeft en wat diegene zelf nog kan, omdat de mensen nog thuis wonen. Hier doe ik waar ik voor geleerd heb. Daarnaast vind ik het fijn dat je in de thuiszorg tijd ingepland hebt staan voor een zorgvrager. Je hoeft niet te haasten, want de tijd gaat niet ten koste van een ander.

Binnen het team waar ik in werk hangt een fijne sfeer. Ondanks dat de werkdruk soms hoog is, wil iedereen elkaar helpen. We staan er hetzelfde in. Dat komt ook doordat we veel overleggen met elkaar. Collega’s komen na hun diensten nog even langs op kantoor om elkaar te zien of om te sparren over bepaalde casussen. Als je op route bent is de zelfstandigheid groot. Daardoor ontwikkel je jezelf en kun je naderhand met je collega’s bespreken hoe je dingen hebt aangepakt. Je kunt dan echt op je collega’s terugvallen.

Als je erover nadenkt om te solliciteren bij PGVZ is het goed om te weten dat je hier niet alleen als verpleegkundige, maar ook als verzorgende IG veel mogelijkheden hebt. Je kunt het aangeven als je je ergens niet bekwaam in voelt. Dan krijg je de ruimte en leermogelijkheden. Daarnaast is de sfeer hier echt top. PGVZ is een organisatie die je de ruimte en vrijheid geeft om jezelf te ontplooien. De tijd voor de zorgvragers is ook erg fijn. Mocht je een keer 5 minuten eerder klaar zijn, dan is er tijd voor even een praatje of kleine dingetjes. Is voor veel mensen heel belangrijk, omdat wij soms de enige zijn die zij zien. Dat is heel kostbaar.